“När mörker och kyla ligger kring vårt hus
Då vill vi vänta på julen kring ett levande ljus.”

Ja, precis så känns det och precis så sjunger vi! Den här veckan har vi börjat öva julsånger inför vårt digitala luciaframträdande.

Vi har också varit på Dansbaneberget vid två tillfällen och haft räknestafett samt sorterat olika saker utifrån färg, form, mönster, funktion m.m.

Eleverna har haft engelska med Åsa och bild med Bibbi. På bilden målade de adventsljusstakar. Vi har också jobbat på i våra olika arbetsböcker (Lill-Knut, Lyckostjärnan samt matteboken) och en del har hunnit spela lite Bingel.

I torsdags hade vi en lyckad och uppskattad visastund då eleverna hade tagit med sig saker de gjort själva, t.ex. halsband, teckningar, bil, ugglor, pärlplattor och mycket annat. Vilka duktiga barn 🙂

Idag har vi varit i vårt uteklassrum och vi hade riktigt vackert väder (om än ganska kallt). Där fick barnen, i grupper, försöka bilda så många ord som möjligt av de bokstäver vi jobbat med hittills. Och de var riktigt duktiga 🙂
Vi hann också med lite fri lek och några testade färg- och formbingo!

Vi avslutade veckan med att tända det första ljuset i vår adventsljusstake.

Vi övar julsånger varje dag 🙂

Månd 30/11: Dansbaneberget. Engelska.

Torsd 3/12:

Torsdag den 10/12 kommer vi att ha ett litet luciatåg som vi kommer att filma. De som vill får gärna ha på sig en tomteluva eller glitter i håret den här dagen. Den 11/12 lägger vi upp det på bloggen 🙂

En del barn saknar överdragsbyxor, mössa och vantar i skolan och nu är det ju kallare ute så det behöver finnas i skolan.
Innan jul skickar vi med alla kläder som ligger i barnens lådor hem, så får ni skicka med nytt i januari. Detta för att ni också ska få lite koll på vad de har i skolan/vad som ev saknas. Så skicka gärna med en påse sista skolveckan som de kan packa i!

Nu vill vi bara önska er en trevlig helg och en fin första advent.
Anna, Bibbi & Veronica