I måndags när vi kom in i klassrummet så stod väskan mitt på mattan. Det visade sig att det var Fredsmäklaren Frida som hade lämnat den. Hon hade också skrivit ett brev till oss och berättade bland annat att hon jobbar för FN som i sin tur jobbar för fred. I väskan låg en FN-flagga, bilder på olika andra flaggor, “finn fem fel”, en filmsymbol, bild på Fröken Pumpa, ordbilderna FN, finaste och förlåt samt bokstaven F.

Under veckan har vi på olika sätt arbetat med detta. Vi har bl.a. målat flaggor, tittat på filmer om FN:s arbete, pratat om vad en fin sak kan vara (och kommit fram till att det också kan vara fina handlingar), pratat om ordet förlåt och tittat på Ugglan och kompisproblemet om att säga förlåt på riktigt.
Vi har tränat på att jämföra bilder och hitta fem fel, vi har lekt Fruktsallad och Farfars byxor och vi har haft filmmys 🙂

Idag när vi kom in i klassrummet hade det förvandlats till ett (lite) läskigt Halloween-rum och det spelades spökmusik i bakgrunden…
Vi hade fått ett till brev! Den här gången från Fröken Pumpa. Hon behövde hjälp med att lösa olika uppdrag för att få tillbaka sin nyckel till sin pumpacykel. Vi skulle lösa uppdrag, samla på bokstäver som sedan skulle bilda ett ord. Det var 7 olika uppdrag och barnen klarade att lösa alla! För att fira det (och för att klassen har samlat 10 medaljer för bra arbetsro) så bjöd vi på chokladbollar idag 🙂

Sedan dansade vi till spökrock!

Dagen avslutas med en frågesport med frågor om FN och barnkonventionen.

Här är lite andra fina bilder att njuta av:

Vecka 45:

Månd 2/11: Dansbaneberget.

Torsd 5/11: Musik.

Nu vill vi passa på att önska er alla ett härligt höstlov!
Vi ser fram emot att ses igen i november.
Hälsningar Anna, Bibbi & Anette