Vilket fantastiskt väder som avslutar den här skolveckan 🙂

En skolvecka som har susat fram lika snabbt som tidigare veckor – och ni vet ju vad man brukar säga: “har man roligt så går tiden snabbt”!

Den här veckan har vi fortsatt vårt arbete med hösten och i måndags hade Gubben Höst varit här och lämnat en väska som innehöll bokstaven H, bilder på ett träd under olika årstider, bilder på olika höstväder, ordbilderna han, hon och hen, bilder på en hare, en huggorm och hundar, låttexten till Gubben Höst och centikuber. Vi har tittat på filmer om de olika djuren, skrivit, ritat och berättat vad vi vet om hösten, sjungit Gubben Höst och Oktobersången, jobbat med bokstaven H i vår arbetsbok, använt centikuberna och lärt oss vad hälften betyder och tränat på att dela upp olika antal kuber i hälften.

Vi har också smugit igång arbetet med FN och barnkonventionen och kommer arbeta mer med det fram till FN-dagen.

I matematiken har vi jobbat vidare med likheter och olikheter och geometri. Barnen har dels fått jobba i sin mattebok och vi har varit ute och lekt Under hökens alla vingar med geometriska former istället för färger.

Månd 12/10: Utepass (lekpark eller Dansbaneberget).

Torsd 15/10: STUDIEDAG (fritids är öppet).

Vi vill tacka för alla trevliga samtal vi har haft under veckan och ser fram emot att träffa några till under nästa vecka 🙂

Ha nu en riktigt trevlig helg (hoppas att det härliga vädret håller i sig)!
Hälsningar Anna, Bibbi & Anette