Tänk att det redan har hunnit bli oktober! Det innebär ju att det är lite kallare och lite blötare, så se till att ditt barn har kläder för alla väder i skolan.

Den här veckan har vi som vanligt hunnit med en hel del 🙂 Vi har bland annat tränat på att bygga meningar med hjälp av bildkort. Den ena bilden föreställde ett djur och den andra bilden föreställde en sak och med hjälp av dessa bilder fick barnen bygga (tokiga) meningar. Till exempel en fisk och en säng kunde bli “fisken ligger under sängen”.

Vi har också börjat jobba med geometri och har övat en hel del praktiskt på de vanligaste formerna (cirkel, kvadrat, triangel och rektangel).

Jag har förstått av många av er att det var väldigt uppskattat när vi i tisdags gick till vår uppsamlingsplats vid brand och tittade på en film om vad som är viktigt att tänka på om det börjar brinna.

I onsdags hade vi bild och alla barn skapade väldigt vackra höstträd. Apropå höst så har vi sett några filmer om hösten den här veckan och sjungit sången om Gubben Höst.

Vi har också tittat på en film om vad ett elevråd är och varför det är viktigt med elev- och klassråd. Därefter hade klassen klassråd och fortsatte att prata om regler i klassen.

I torsdags var vi som sagt ute med Naturskolan hela dagen och barnen fick hjälpa till att lösa många olika uppdrag för att hjälpa ett par trollungar att få tillbaka några stulna guldringar. Era barn lyckades förstås och guldringarna lämnades tillbaka 🙂

Idag hade vi en stunds uppskattad innelek på förmiddagen innan vi gick till lekparken och lekte och letade hösttecken.

Månd 5/10: Lekparken vid Storspovsvägen.

Torsd 8/10: Musik (blå grupp).

Nästa vecka startar vi med lära-känna-samtal. Varmt välkomna till skolan! Tyvärr får vi inte bjuda in er i skolans lokaler varför vi planerar att hålla alla samtal utomhus, så klä er varmt om det behövs 🙂

Alla barn har fått hem en enkät som skulle ha lämnats tillbaka senast idag. Vi saknar flera så snälla se till att skicka med den till skolan så fort som möjligt, tack!

Studiedag 15/10 (fritids öppet som vanligt). Glöm inte att ändra tider i Nuddis!

Trevlig helg önskar Anna, Bibbi & Anette