Vips så har det gått en vecka till! Nu har vi redan hunnit gå drygt fem veckor i skolan och det märks att rutiner och annat börjar sätta sig!

Den här veckan startade vi med ett besök på Dansbaneberget där vi dels jobbade med mönster och sedan lekte några barns favoritlek, nämligen kurragömma!
Under veckan har vi också jobbat en hel del med olika “Hitta-språket-aktiviteter” (som alltså är en del av kartläggningen). Barnen har fått en varsin bild på ett föremål som de sedan skulle beskriva för sina kompisar utan att säga vad det var på bilden. Vi har också tränat på att förstå enkla instruktioner och tog då vårt lyckohjul till hjälp, så att slumpen fick avgöra. Det kunde t.ex. stå: “Gå till en dörr. Kom tillbaka och viska ditt namn i mitt öra.” Det här var en uppskattad aktivitet som barnen ville göra om och om igen 🙂
Några barn har också jobbat med aktiviteten “lyssna och återge ett händelseförlopp” då de fick lyssna till en saga, svara på frågor kring innehållet och sedan återberätta vad sagan handlade om.

I matematiken har vi också arbetat med att uppfatta förändring. Vi lekte Kims lek.

Vi har också påbörjat arbetet med hösten och har bland annat sett filmer, berättat för varandra vad vi tycker om att göra på hösten och samtalat om vad som händer med löven på hösten (och vad som händer med löven sedan, när de väl fallit till backen) om vi känner till några svampar, vilka månader som är höstmånader, om vi vet någon frukt som vi kan plocka på hösten m.m.
Barnen har också skapat väldigt vackra höstlöv!

Idag har vi haft en härlig stund vid vårt uteklassrum! Några barn lärde sig att det finns hajar i svenska vatten och vi läste också att det kan finnas hajar i Östersjön som är 15 meter långa. Oj! Hur långt är det? Vi mätte och funderade på om detta verkligen kan vara sant..?!

Månd 28/9: Dansbaneberget.

Torsd 1/10: Naturskolan (uteklassrummet).

Fred 2/10: Lekparken vid Storspovsvägen.

Naturskolan kommer till oss den 1/10 och de som vill får ta med sig en matsäck denna dag (se tidigare inlägg om skolans matsäck). Vi äter lunch ute denna dag så skicka med något som barnen kan äta på och med samt en vattenflaska.

Nu vill vi bara önska er en trevlig helg!

Hälsningar Anna, Bibbi, Anette & Alexander