Vips så har ytterligare en vecka gått! Vi har haft en bra vecka i skolan men tyvärr har det varit många sjuka i klassen (vi hoppas att alla tillfrisknar så fort som möjligt).

I måndags var det skolfotografering och det var en väldigt skojig fotograf 🙂
Vi fick besök av Augusta Alfabet som var väldigt nyfiken på vad vi gör i förskoleklass. Hon berättade att hon tycker att bokstäver är viktigt och att hon gillar alla ord som börjar på A. Hon frågade också om hennes kompisar får hälsa på oss och självklart får de det! Vi får se vad vi får för besök 🙂
Augusta lämnade en väska som vi sedan öppnade. I väskan låg bokstäver, siffror, en alfabetsbok, bokstaven A, en fisk och massor av klossar. Vi klurade tillsammans på vad vi skulle göra med dessa och barnen hade många kloka och bra idéer.

I tisdags lade vi alla bokstäver från väskan i alfabetisk ordning och sjöng en alfabetssång. Vi tränade också på hur man formar bokstaven A. Vi tittade på Livet i Bokstavslandet som handlade om alfabetet.

I onsdags tittade vi på en film om akvarium och funderade över vad som kan finnas i ett akvarium, sedan skapade vi ett akvarium tillsammans. Det blev så vackert!

I torsdags jobbade vi i vår alfabetsbok (Lill-Knut) och tränade på att skriva A och lyssna på vart vi hör A (först, inuti eller sist i olika ord). Vi pratade om vad antal betyder och att antal kan förknippas med en siffra. Vi övade praktiskt genom att alla elever fick varsin siffra mellan 1-20 och sedan leta efter samma antal klossar. Barnen fick också jobba i par, sittandes rygg mot rygg. Det ena barnet berättade sedan för det andra vilken slags konstruktion som de skulle bygga av klossarna. Till exempel “lägg den röda klossen ovanpå den blå” osv. Sedan fick de titta och jämföra om deras konstruktioner blev likadana.

Idag har vi varit i vårt uteklassrum och lekt. Det byggdes, lagades mat, trollades, busades och mycket annat 🙂 Vi hittade också en liten, liten dörr och funderade på vems det kunde vara. Tomtens eller småfolkets? Det är en fröjd att se hur roligt de har tillsammans och hur påhittiga de är!

Det är en väldigt trevlig klass, med så goa och glada barn!

Månd 7/9: Dansbaneberget.

Torsd 10/9: Musik blå grupp.

Fred 11/9: Tegelparken (de som vill får ta med något att åka på + hjälm).

Studiedag 14/9 (fritids öppet).

Föräldramöte 22/9 kl. 18:00-19:00 (inbjudan kommer).

Lära-känna-samtal under v.41-42. Tider kommer!

Vi saknar fortfarande en del godkännanden av digitala blanketter. Svara gärna så snart som möjligt!

En del barn saknar regnkläder och stövlar i skolan. Skicka med detta så att det finns i skolan varje dag (man vet ju aldrig vad det blir för väder och vi är ute varje dag). Se över storlekar också! Några barn har klagat på för små skor/stövlar…

Nu vill vi bara önska er en trevlig helg!
Anna, Bibbi, Anette & Alexander